yuksel-molla
  • KAMERA ÖNÜ OYUNCULUK

Yüksel MOLLA

1997 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Yaşar Ürük’ün eğitmenliğini yaptığı Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda tiyatro yaşamına başladı. Burada üç yıl kursiyer oyuncu olarak çalıştıktan sonra Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda profesyonelliğe adımını attı. Şehir Tiyatrosu’nda çocuk tiyatrosu eğitmenliği göreviyle de çalışmalarını sürdürdü.

Hollanda Amsterdam Theatre Scholl Doçenti Bruin Otten’le evrensel tiyatro çalışmalarına katıldı. 3K Kavimler Kapısı Tiyatro Derneğinde çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılında Seyirevi Tiyatro Atölyesi’nde yazar ve oyuncu, 2004 yılında Karşıyaka İskele Kültür Merkezi’nde oyuncu olarak görev yaptı. 2005 yılında Tiyatro Komedya’yı kurarak yazdığı oyunları sahneledi.

72. Koğuş, Helikopter, 12 Yeminli, Zor Nikah, Dün Gece Yolda Giderken, Açık Seçik Gizli Kapaklı, Şey’Tahan Sekmez, Ay Işığında Cinayet, Düğün Evi Oyun Evi, Öteki Dünyaya Götürecek Değilsin ya, Özgürlüğün Savaşçıları, Karanlıkta Komedi, Hükümsüzdür isimli yetişkin oyunlarında ve Gülüşlere Yolculuk, Renkleri Arayan Çocuk, Kasım Bey’in Çiçekleri, Yaralı Serçe gibi çocuk oyunlarında ve Kurşun Yarası, Kırık Kanatlar, Büyük Yalan, En İyi Arkadaşım, Selena gibi televizyon yapımlarında rol aldı. Şey’Tahan Sekmez, Açık Seçik Gizli Kapaklı, Ay Işığında Cinayet ve Gülüşlere Yolculuk (çocuk oyunu) isimli oyunlar yazdığı oyunlardır. 2007 yılında İstanbul’a yerleşerek Kadıköy Sanat Tiyatrosu’nu kurdu. Kadıköy Sanat Tiyatrosu’nda kendi yazmış olduğu yetişkin ve çocuk oyunları sahnelenmektedir. Şu anda Kadıköy Sanat Tiyatrosu’nda yazar, yönetmen ve oyuncu olarak görev almaktadır.

Filmografi

  • 2019 Bir Aile Hikayesi
  • 2017 Bende Kal
  • 2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun?
  • 2017 Korkacak Bi’şey Yok
  • 2017 Kayseri Aslanı: Çin İşi
  • 2017 Karımı Gördünüz mü?
  • 2017 Dede Korkut Hikayeleri: Bamsı Beyrek
  • 2016 Gölge
  • 2015 Kara Bela

Televizyon

  • 2017 Çukur
  • 2013 Kaçak
  • 2013 Seksenler
  • 2013 Bebek İşi
  • 2011 Avrupa Avrupa
  • 2010 Kurşun Yarası
  • 2006 Kırık Kanatlar
  • 2006 Selena
  • 2004 Büyük Yalan
  • 2004 En İyi Arkadaşım
  • Görev Aldığı Yapımlar
  • Karımı Gördünüz mü?, 2017, Oyuncu
  • Bende Kal, 2017, Oyuncu

Contact Model

Şimdi Ara