RUHi sarı
  • KAMERA ÖNÜ OYUNCULUK

Ruhi SARI

1972 yılında Trabzon’da doğdu.Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, sanat hayatına Kartal Sanat Tiyatrosu’nda başladı. 1995’te Tunç Başaran’ın Sen de Gitme adlı filmiyle sinemaya geçti. Yeditepe İstanbul dizisindeki rolüyle başarılı bir grafik çizdi. Yarım Elma dizisinde tanınırlığı yükseldi.

Ödülleri

  • 33. Antalya Film Festivali, 1996, Yılmaz Zafer Genç Yetenek Ödülü Sen de Gitme Triandafilis
  • Adana Altın Koza Film Festivali, 1996, Yılmaz Güney Onur Ödülü Sen de Gitme Triandafilis
  • Ankara Uluslararası Film Festivali, 1996, Umut Veren Genç Yetenek Ödülü Sen de Gitme Triandafilis
  • ÇASOD Ödülleri, 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Sayfa
  • Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Üçünçü Sayfa
  • 11. Orhon Murat Arıburnu Ödülleri, 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Sayfa
  • 24. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2002, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Hiçbiryerde

Filmografisi

  • Made in Europa – 2007
  • Kuartet – 2006
  • Ezo Gelin – 2006
  • Alanya Almanya – 2005
  • Hırsız Polis – 2005
  • Çarpışma – 2005
  • AB nin Yolları Taştan – 2005
  • Saçsaça Başbaşa – 2004
  • Ruhun Duymaz -2004
  • Haziran Gecesi – 2004
  • Bakış – 2003
  • Neredesin Firuze – 2003
  • Sultan Makamı – 2003
  • Yarım Elma – 2002
  • Maruf – 2001
  • Derviş – 2001
  • Yeditepe İstanbul – Ömer
  • Hiçbiryerde – 2001
  • 12 Lejyoner – 2000
  • Şaşı Felek Çıkmazı – 2000
  • Yedi Numara – 2000
  • Figüran – 1999
  • Zilyoner – 1999
  • Üçüncü Sayfa – 1998
  • Unutmadım – 1997
  • Yalan – 1997
  • Sen de Gitme Triandafilis – 1995

Ius reque elitr vivendo ea Ne

85%

At sanctus epicurei has

90%

ut mel case doctus detraxit vim

67%

Postea iriure vel eu legimus

100%

Contact Model

Şimdi Ara